چه زمانی باید به متخصص عروق پا مراجعه کنیم؟

دکتر توفیق متخصص عروق پا به نکته جالبی اشاره می‌کند اینکه اگر همه رگ‌های خونی بدن را پشت سر هم قرار دهیم، می‌توانیم آن‌ها را دو بار دور کره زمین بپیچیم. سیستم این نسبت‌های کیهانی از لوله‌های منعطف خیلی بزرگ و خیلی کوچک ساخته‌شده‌اند که همه این‌ها سیستم گردش خون عروق را تشکیل می‌دهند. مأموریت جراح عروق، سلامت رگ‌‌ها و سرخرگ‌ها از جمله درمان گرفتگی رگ پا است.

چه زمانی باید به متخصص عروق مراجعه کنید؟

هرگونه شرایط غیر عادی که سیستم عروقی را تحت تأثیر قرار دهد، بیماری عروقی محسوب می‌شود. ممکن است تصور کنید متخصص عروق فقط بر بیماری‌هایی تمرکز می‌کند که بر سیستم عروقی تأثیر می‌گذارد، ولی همیشه این‌طور نیست.

صحبت های دکتر توفیق فوق تخصص عروق پا

کار متخصصین عروق چیست؟

متخصص عروق، رگ‌های خونی و سیستم لنفاوی را درمان می‌کند که بخشی از سیستم ایمنی بدن است و تعادل مایعات را حفظ می‌کند.

متخصص عروق در همه زمینه‌های مرتبط با مداخله‌های عروقی و جراحی آموزش دیده است.

بسیاری از مشکلات عروقی با مصرف دارو، تغییر سبک زندگی، ورزش‌کردن و رژیم سالم درمان می‌شوند ولی زمانی‌که لازم است جراحی انجام شود، جراح عروق نمی‌تواند فقط جراحی را انجام دهد و بعد برای همیشه با بیمار خداحافظی کند.

متخصص عروق با هر کدام از بیمارانش در ارتباط است تا مشکلات عروقی طولانی مدت را تحت نظر داشته باشد. این موضوع بسیار مهم است که بیمار با پزشک خود احساس راحتی کند و مطمئن باشد که دکتر عروق به صلاح او عمل می‌کند.

علاوه بر این، متخصص عروق می‌تواند زخم‌هایی که درمان آن‌ها بسیار طولانی شده‌است را هم درمان کند. 7/6 میلیون نفر از جمعیت آمریکا، از افراد با قطع عضو گرفته تا بازماندگان از سرطان، همه دچار این مشکل هستند.

بعضی از متخصصین عروق، در زمنیه درمان زخم‌ های دیابتی آموزش دیده‌اند و می‌توانند به فرآیند درمان زخم سرعت ببخشند و به‌طور کلی کیفیت زندگی افراد  دیابتی را بهبود دهند. هم‌چنین می‌توانند جلوی به‌وجود آمدن مجدد  زخم و یا پیشرفت آن را بگیرند.

درمان زخم واریس با لیزر

چه زمانی باید به متخصص عروق مراجعه کنید؟

پاسخ کوتاه به این سوال این است که هر زمان که شرایط عروقی پیدا کردید، یا علائم بیماری‌های عروقی را در خودتان مشاهده کردید، باید به متخصص مراجعه کنید.

معمولا پزشک یا متخصص قلب شما را به یک متخصص عروق معرفی می‌کند. برای مثال، ممکن است برای درد و تورم پاهایتان به پزشک خود مراجعه کنید و بعد متوجه شوید که به ترومبوز سیاهرگ عمقی مبتلا شده‌اید.

با این حال، اگر در شرایطی قرار دارید که خطر زیادی تهدیدتان می‌کند، اگر سیگار می‌کشید و دیابت و یا فشار خون بالا دارید، باید برای احتیاط با یک متخصص عروق مشورت کنید و پرونده تشکیل دهید. در این شرایط اگر مشکلی برایتان پیش بیاید، پزشک‌ از تمام سوابق پزشکی شما آگاهی کامل دارد.

رایج ‌ترین بیماری های عروقی

مشکلات متنوعی مرتبط با شرایط عروقی وجود دارد ولی سه نوع از آن‌ها بسیار شایع هستند:

1. آمبولی ریه و لخته شدن خون در وريدها DVT

خون همیشه در بدن شما در حال جریان است ولی بعضی مواقع جریان خون به اندازه‌ کافی خوب نیست. این اتفاق ممکن است بعد از جراحی، در دوران بارداری یا نشستن به مدت طولانی رخ دهد. زمانی‌که این اتفاق می‌افتد، شما در معرض خطر ابتلا به ترومبوز سیاهرگ عمقی یا DTV قرار گرفته‌اید.

رگ‌های شما به حرکت ماهیچه‌های اطراف آن‌ها و هم‌چنین به ضربان قلب که خون را از طریق رگ‌ها جابه‌جا می‌کند، وابسته است. رگ‌ها دریچه‌ای دارند که اجازه نمی‌دهند خون به عقب برگردد و در دست‌ها یا پاهایتان انباشته شوند. زمانی‌که سرعت جریان خون کاهش پیدا می‌کند، موادی چسبنده یا همان مواد لخته‌شدن خون شکل می‌گیرند و باعث می‌شوند که سلول‌های خونی به یکدیگر بچسبند و توده‌ای را ایجاد کنند. ترومبوز سیاهرگ عمقی زمانی اتفاق می‌افتد که سلول‌های چسبنده باعث ایجاد لخته خون می‌شوند.

لخته خون می‌تواند در رگ (معمولا در رگ پا) شکل بگیرد و پخش شود. اگر قسمتی از لخته خون وارد جریان خون شود، از طریق رگ ها حرکت می‌کند و اول به شکم و بعد به قلب می‌رود و در آخر وارد ریه می‌شود. لخته خون می‌تواند در رگ‌ها متوقف شود و رگ‌های خونی را مسدود کند. اين مشكل جدي لخته شدن خون در وريدها يا دي وي تي نام دارد كه مي تواند منحر به آمبولي ريه شده و براي همیشه به ریه آسیب جدی بزند و یا حتی منجر به مرگ شود.  

علائم آمولی ریه شامل موارد زیر می‌شود:

⚠️ تنگی نفس

⚠️ تیر کشیدن شدید قفسه سینه

⚠️ سرگیجه

⚠️ سرفه همراه با خون

2. سندروم احتقان لگن (PCS)

حدود 15 درصد از زنان بین 20 تا 50 سال در طول زندگی‌شان دچار درد لگن شده‌اند که با رگ‌های واریسی لگن مرتبط بوده‌است. با این حال، هزاران زن وجود دارند که از این شرایط رنج می‌برند و اصلا نمی‌دانند ریشه این درد کجاست.

بی حس شدن انگشتان پا به چه دلیل است؟

زنان زمانی‌که می‌نشینند و یا می‌ایستند، سندروم احتقان لگن باعث ایجاد ناراحتی شدیدی می‌شود و این اتفاق به‌دلیل ورم تخمدان و یا ورم رگ‌های لگن و انسداد رگ بالایی ایلیاک که نزدیک‌ترین رگ به ناحیه لگن است، رخ می‌دهد. اگز زنانی که مبتلا به سندروم احتقان لگن هستند دراز بکشند، درد و ناراحتی از بین می‌رود زیرا رگ دیگر فشرده نیست و فشار روی آن کاهش پیدا می‌کند.

بعد از معاینه کامل زنان یا معاینه لگن که احتمال مشکلات دیگر لگنی را از بین می‌برد، بیمار به یک متخصص عروق معرفی می‌شود که بتواند از طریق روش‌هایی با حالت تهاجمی کم، سندروم احتقان لگن را تشخیص دهد. این روش‌ها شامل: اِم آر آی (MRI)، اولتراسوند،  ونوگرافی (venography) لگن و اولتراسوند درون‌رگی می‌شود.

سندروم احتقان لگن

3. سکته مغزی

سالانه حدود هفتصد هزار نفر از مردم آمریکا سکته می‌کنند ولی تعداد زیادی از آن‌ها زنده می‌مانند. نزدیک به پنج میلیون نفر از افرادی که از سکته نجات پیدا کرده‌اند، در حال حاضر مراقب سلامت خود هستند. این شرایط را مدیون کمک‌های متخصصین عروق هستیم.

اختلالات گردش خون در مغز منجر به سکته می‌شود. سه نوع از مهم‌ترین سکته‌ها شامل: ایسکمی (ischemic)، هموراژیک (hemorrhagic) و حمله ایسکمی گذرا (TIAs) (سکته ناقص) می‌شود.

علائم ناگهانی و هشداردهنده سکته به شرح زیر است:

  • احساس بی‌حسی و ضعف
  • گیجی
  • سرگیجه
  • سردرد شدید

اگر هر کدام از علائمی که به آن شاره شد را در خود مشاهده کردید خیلی سریع با پزشک خود مشورت کنید.  

اگر شما به هر کدام از مشکلات عروقی، از رگ‌های واریسی گرفته تا بیماری سرخرگ محیطی (PAD)، دچار هستید یا با زخمی درگیر هستید که درمان نمی‌شود حتما به متخصص عروق مراجعه کنید.


دکتر آرش توفیق جراح عروق در تهران

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محدثه جمعه ۱۶ مهر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 228 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر اقای دکتر مادر بنده خانمی ۶۵ساله باسابقه مشکلات قلبی وفشارخون چاق دارای واریس سابقه ی تصادف و اسیب به کمر ولنگیدن وباعصا راه رفتن هست،سالها دچار زخم قوزک داخلی پا میشدند که فکر میکردیم بر اثر رگهای واریسی یا حساسیته در گذشته با پماد و انتی بیوتیک و...درمان میشد الان زخمشون خوب نمیشه فهمیدیم زخم عروقیه شهرخودمون جراح عروق انژیو کردند پاشون رو گفتند با دارو مشکل رفع میشه واسپرین دادند اما رفع نشد یک جراح دیگه کفتند بیایید سونو بگیریم از پا بعدا اگر رگی بسته بود باعمل باز کنیم نمیدونم همون جراح عروق اول که رفتیم نمیتونست اکر رگی بسته بود با انژیو باز کنه؟ناکفته نماند مادر در همین پا محل لگن مفصل مصنوعی دارند ایشون دیگه خسته ومستعصل از همه جا ناکهان من اینجا با شما اشنا شدم ایا اگر بیاریم تهران کاری براشون میشه؟لطفا راهنمایمون کنید
    1. تصویر کاربر دکتر آرش توفیق جمعه ۱۶ مهر ۰( 3 سال پیش)
      فکر میکنم جراح اول درست تر تشخیص دادن به حرف ایشون گوش کنین
  • تصویر کاربر سام سه شنبه ۶ مهر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 179 مشاهده پرسش
    سلام مادر من چند وقتی هست که گر گرفتگی کف پا وکف دست دارد طوری که کف پاهایش ترک برمی‌دارد واریس دارد وجان چند وقتی خود به خود پاهایش کبود می‌شود انگار رگ هایش پاره می‌شود مخصوصا وقتی کمی ناراحت شده رگ هایش باد می‌کند ام بعد از چند ساعت کبودی هایی که روی انگشتانش ایجاد شده بود از بین می‌رود ما خیلی نگران هستیم اگر می‌شود یک راهنمایی بکنید تا ما پیگیر درمانشان بشویم.خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر آرش توفیق سه شنبه ۶ مهر ۰( 3 سال پیش)
      عکس هایی از این وضعیت ها که نوشتید بگیرید و بعد بیایید من ببینمشون
  • تصویر کاربر حسینی دوشنبه ۵ مهر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 142 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خوبید ،من کرونا گرفتم ی دفعه تو باشن راستم درد شدید گرفت انگار رگ گرفت به پای راستم زد درد شدید ، الان سه ماه از این موضوع میگذره هنوز پام بی حس هست احساس سنگینی داره مور مور میشه و تو باسنم انگار رگ گرفته چکار باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر آرش توفیق دوشنبه ۵ مهر ۰( 3 سال پیش)
      عصب سباتیک است به متخصص اعصاب مراجعه کنین
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۳۰ شهریور ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 134 مشاهده پرسش
    در حالت عادی و در حالت استراحت و راه رفتن پنجه و انگشتان هر دو پا حالت کم حسی و مور مور شدن دارد و در هنگام راه رفتن با احساس داغ شدن و گرگرفتگی و تا حدی درد همراه است.
    از زمان نوجوانی فقط بهنگام راه رفتن احساس گرم شدن کف پا را داشته ام و بمرور زمان بیشتر شده است و از ۸ سال پیش بعد از برداشتن روده بزرگ این پروسه تسریع یافته لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر آرش توفیق سه شنبه ۳۰ شهریور ۰( 3 سال پیش)
      باید نوار عصب از هر دو پاتون بگیرین
  • تصویر کاربر بهار دوشنبه ۱ شهریور ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 195 مشاهده پرسش
    علت درد پای راست چی .۳۶ ساله هستم .یک هفته با پادرد شدید دارم .دکتر قلب وعروق رفتم گفتن باید دکتر عروق مراجعه کنم .واریس هم دارم درد پام از واریس هست .ممنونم .
    1. تصویر کاربر دکتر آرش توفیق دوشنبه ۱ شهریور ۰( 3 سال پیش)
      مراجعه فرمایید تا درمانش کنیم
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۳۱ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 167 مشاهده پرسش
    سلام من ۴۹ ساله هستم ۱۰ سال پیش عمل مینسک و رباط پا انجام دادم ودر موقع استراحت DVT کرده وآمبولی ریه گرفتم . هنوز هم دوتا پاهایم ورم می کنن وجوراب واریس هم می پوشم بعضی موقع هم در پاهایم لخته دیده مشه خواستم از آقای دکتر سوال کنم این مشکل من با جراحی حل مشه یا اینکه حضوری خدمت برسم.ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر آرش توفیق یکشنبه ۳۱ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      بستگی به محل لخته دارد
  • تصویر کاربر ساناز پنجشنبه ۱۲ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 210 مشاهده پرسش
    عرض سلام و احترام. من چند روزه در ناحیه سیاتیک و فقط و فقط یک نقطه روی باسن سمت چپ احساس درد شدید دارم. به تبع این درد و بواسطه واریسی که دارم درست پشت زانو م هم درد میکنه، طوری که احساس میکنم به سختی پام تا میشه. اما فاصله سیاتیک تا زانو درد نداره لطفاً راهنمایی م می‌فرمایید مشکل کجاست؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر آرش توفیق پنجشنبه ۱۲ فروردین ۰( 3 سال پیش)

      باید ام ار ای کنین و به جراح اعصاب مراجعه کنین

  • تصویر کاربر امیرحوت پنجشنبه ۱۲ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    سلام دکترمن یک تصادف کردم سرم روعمل کردن وقتی داشتن منومیبردن اتاق عمل تشنج کردم بیست روز توکما بودم وقتی ازهوش اومدم طرف راستم ظیفه طرف پای راستم لنگ میزنه میشه مشاوره ای بدی چکارکنم
    1. تصویر کاربر دکتر آرش توفیق پنجشنبه ۱۲ فروردین ۰( 3 سال پیش)

      باید فیزیوتراپی کنین

  • تصویر کاربر سمانه جمعه ۲۶ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 233 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    بنده ۳۸ سالمه و ده ساله دیابت دارم
    و دیابتمم زیر نظر پزشک غدد است
    و کنترل شدس اما هشت سال است که از ناحیه دودست احساس درد شدید، بی حسی ،و خواب رفتگی دارم
    ب نظر شما باید ب دکتر عروق مراجعه کنم ؟چون دکتر ارتوپد و غددم نتونستن این مشکل را حل کنند
    سپاس گزارم از زحمات شما🙏
    1. تصویر کاربر دکتر آرش توفیق جمعه ۲۶ دی ۹۹( 3 سال پیش)

      بی حسی دستها و پاها از عوارض دیابت است و درمان ندارد. با کنترل قند خون جلوی پیشرفت آنرا بگیرید.

  • تصویر کاربر وحید جمعه ۲۶ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 207 مشاهده پرسش
    سلام بیماری ۵۸ ساله بعد از جراحی دچار لخته خون در ران پای چپ شده بنظرتون ما چکار کنیم
    1. تصویر کاربر دکتر آرش توفیق جمعه ۲۶ دی ۹۹( 3 سال پیش)

      باید درمان مناسب دی وی تی را انجام دهید.

درحال دریافت اطلاعات